Vols conèixer millor al pilot andorrà Raül Ferré?

Des d’aquest mes d’abril, Grup Hiper Pas patrocina el pilot andorrà Raül Ferré, del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), qui actualment i per segon any consecutiu és pilot oficial de l’equip Silver-Car.

Nascut a l’Andorra la Vella al desembre de 1997 ha mostrat un ascens exponencial com a pilot, consagrant-se campió d’Espanya de Muntanya de categoria II en el seu debut al certamen. Vols conèixer millor a Raül Ferré?

 

Com i quan va néixer la teva vocació per l’automobilisme?
Des de petit que tinc molta afició pels cotxes, els meus amics des de petit m’han hagut que aguantar ja que era bastant com un mono tema. No obstant, els meus pares no em deixaven iniciar-me al món, cosa que vaig respectar en tot moment i vaig esquiar en competició durant la meva infància/adolescència, que em va servir per l’automobilisme (traçades, anticipar, visió, valors del esport etc..). A més, vaig fer una temporada de rugbi que també em va ajudar molt sobretot en aprendre a treballar en col·lectiu. Seguint amb automobilisme, vaig iniciar-me jo mateix (cansat de que els meus amics insistissin que se’m donava molt bé); i mentre els meus pares estaven de viatge, vaig trucar a l’Antoni “Toti” Sasplugas de l´ACA i li vaig dir que volia fer només una carrera amb un monoplaça d’altes prestacions (la cara que em va fer va ser important). El vaig convèncer, als meus pares també, i gràcies als patrocinadors vam poder estar a la primera carrera i aconseguir pòdium de categoria. I mira on estem ara, hem tingut sort sí, però hem treballat molt i molt dur tots plegats.

En els inicis, quina opinió tenien a casa sobre la teva afició i la teva carrera com a pilot? Ha variat ara, amb el pas del temps?
Per tema perill, no volien. El meu pare pateix encara molt a les carreres però ho viu molt, més que jo quasi, ja que veu que se’m dona bé i li deu recordar a ell de jove quan feia carreres de moto de neu però ell no va tenir el suport que jo he tingut. La meva mare, ella prefereix no venir a veure’m i em diu sempre “no corris però guanya”.

Sent tant jove, segurament has hagut de compaginar la teva agenda esportiva amb l’acadèmica. Com ho has portat?
Sí, però és quelcom que ja estava acostumat a fer en el món de l’esquí (a tecnificació). No obstant, per a mi, les hores extres mai han estat un problema perquè sé que és per una cosa positiva. Ara sóc osteòpata de professió i ho compagino amb la meva carrera de pilot (entrenaments físics, simulador, carreres, psicòleg etc.).

Encara et falta molt però, a què t’agradaria dedicar-te professionalment quan acabi la teva carrera com a pilot?
Sóc osteòpata ja de professió i la carrera com a pilot espero que acabi de començar aquest 2022 (per molt que haguem aconseguit varis títols espanyols), ja que venen projectes on si es fan a la perfecció, donaran allò que portem esperant i lluitant des de fa 3 anys.

Com et prepares físicament per a les competicions?
Molta preparació la veritat. Tan a nivell físic (cardio + musculació + estiraments) com mental (psicòleg) com amb reflexes.

Com d’important és l’alimentació per la teva preparació esportiva?
La veritat és que jo sempre he cuidat l’alimentació, entre setmana sobretot. Amb la carrera que tinc, alguna cosa de nutrició he fet i tinc una amiga nutricionista que m’ha donat també consells en el seu moment i he vist els avantatges (estat de forma, dolors, abans de carrera que menjar entre altres).

On sols fer la compra del supermercat? Quin és el teu centre de referència?
Jo la compra la faig sempre a l’Eco d’Encamp ja que per proximitat va perfecte.

T’agrada cuinar? Si és així, quin és el plat que millor saps preparar?
Jo cuinar? Cuino lo bàsic per no passar gana. Sé cuinar de tot, però elaborat com fan les àvies encara em falta molt. Encara que ara es pot fer trampa amb els accessoris / robots nous de cuina.

Què t’agrada fer en el teu temps lliure?
Estar en família, parella, anar a la muntanya també m’encanta, esquiar, pàdel, trial, viatjar. I Netflix diumenge per la tarda quan puc entre altres.

Coneixes Granier Andorra? Què podries recomanar de la seva carta?
Sí clar que sí, hem anat a esmorzar moltes vegades els dissabtes matí amb la meva parella. Els granieritos de xocolata blanca m’encanten.

Aquest any celebres el teu 25è aniversari. Com ho penses celebrar?
Ui, encara queda molt, sóc de final d’any jo. Encara no ho he pensat però els meus amics segur que ja ho esperen en candeletes. Si la temporada va com ha d’anar, s’haurà de fer doble celebració.