Trucs i consells per afrontar els costos i les despeses de gener que et serviran per a tot l’any

Gener acostuma a ser un mes dur. No només per les condicions climàtiques, sent ple hivern; sinó també perquè cal fer front als pagaments quotidians, amb el consegüent increment de preus, i l’afegitó anímic que suposen les setmanes posteriors a les festes nadalenques. A més, després de les despeses de Nadal en regals, menjars o viatges, ara al gener som conscients que encarem el que popularment es coneix com a costa o pujada de gener. Amb aquest panorama, avui t’oferim una sèrie de consells i recomanacions que t’ajudaran no només ara, sinó també durant tot l’any.

Tot comença per un bon pressupost familiar, que ens ajudarà a estalviar futurs maldecaps. Però és important que aquest contingui una bona i real previsió de despeses. I com podem fer aquest pressupost familiar?

 1. 1. Apunta i automatitza les teves finances. Sí, sabem que és tediós, però si vols estalviar primer has de saber quant ingresses i quant gastes. I a què dediques les teves despeses, perquè podràs descobrir en què pots retallar i gestionar-ho. Amb un control periòdic podràs veure, a més, la teva evolució.
 2. 2. Fes servir el transport públic, o camina. Sempre que puguis, deixa el teu vehicle privat i substitueix-lo per una opció de transport més saludable. Recorda, també, que t’ajudarà a estalviar en benzina.
 3. 3. Controla l’ús de la llum i de la calefacció. Tot i que és difícil combatre la comoditat i la satisfacció que proporciona engegar la calefacció a casa quan fa fred, és important fer una valoració prèvia i pensar-s’ho dues vegades. Sovint, és millor posar-se una roba ben abrigada, o fer servir la calefacció en moments puntuals, ja sigui al final del dia o durant els banys dels més menuts. I aprofita sempre que puguis la llum natural.
 4. 4. Treu profit de les rebaixes i els descomptes. És un dels millors consells, sens dubte. Recorda les dates assenyalades al calendari, com ara amb les rebaixes d’hivern, ja que són un gran moment per beneficiar-se de considerables promocions. Això sí, vigila amb els descomptes, i que aquesta rebaixa no signifiqui també una rebaixa en la qualitat. Per exemple, això no succeeix a River Centre Comercial i als nostres punts de venda: si durant tot l’any trobaràs els productes de la màxima qualitat al millor preu, les rebaixes sí que són de veritat, sense que es vegi afectada la qualitat del producte.
 5. 5. Segueix aquests consells per evitar el malbaratament alimentari:
  • a. No confonguis entre data de caducitat i data de consum preferent dels aliments.
  • b. Conserva correctament els productes. D’aquesta manera evitaràs que es facin malbé. Fixa’t en les indicacions de cada envàs per saber a quina temperatura l’has de guardar, i així saber si ha d’estar dins o fora de la nevera, per exemple.
  • c. Allarga la vida. Abans que el producte es faci malbé perquè arriba la seva data de caducitat, cuina’l i congela’l.
  • d. Fes ús dels recipients de menjar.
  • e. Planifica un menú setmanal. Després de revisar la teva nevera i rebost per saber què tens a casa, prepara un llistat de plats per a la setmana. D’aquesta manera compraràs només els productes que necessitis, i no duplicaràs aliments.
  • f. Fes ús del teu enginy. Sigues creatiu o creativa i dona-li una segona volta als aliments amb receptes creatives per evitar que acabin a les escombraries.
  • g. Els residus també poden ser adob. Si tens jardí o plantes, pots crear el teu propi compost amb els residus que generis. Només necessites protegir-los amb els microbis adequats fins que fermentin i es converteixin en un adob casolà d’excel·lent qualitat.

Per treure profit al màxim cal assabentar-se de les promocions i novetats, raó per la qual t’aconsellem que et facis amb la nostra targeta de fidelització gratuïta amb la qual obtindràs ofertes personalitzades, que t’ajudaran a estalviar més, i gaudiràs de beneficis en altres empreses amb les quals el Grup Hiper Pas té acords especials. Fes-te ara amb la teva.

Amb aquests consells ben segur que aconseguiràs el teu objectiu de controlar les teves despeses i aconseguir bons hàbits de compra que facin que aquesta pujada de gener sigui més plana i més fàcil de recórrer.