El teu Tortell de Reis, a Granier i a River Centre Comercial

El Nadal està a punt d'acabar, però no ho pot fer abans del Dia de Reis. Com és tradició, celebrarem aquest dia amb el Tortell de Reis. Als nostres establiments Granier i al River Centre Comercial, pots trobar-hi la varietat que més t'agradi: crema, nata o gourmet.

Sabies que el tortell té un origen romà i pagà? La seva història es remunta a l'època de l'Imperi Romà. Concretament, als "Saturnals", un període de festa en què els esclaus podien passar una setmana de manera ociosa, a mitjans del mes de desembre. Per celebrar la "festa dels esclaus" en honor a Saturn, el déu de l'agricultura i les collites, es preparava com a postres, una coca amb mel i fruits secs, com dàtils i figues.

Amb el cristianisme, al s. III d. C., es va introduir la famosa fava, com a símbol de fertilitat. Aquell que la trobés en la seva porció de coca, rebria prosperitat durant tot l'any. Les postres, a més, van adquirir forma de tortell, convertint-se en les primeres de la història amb un forat al centre.

Amb el temps i, a Andorra, la tradició és menjar el tortell amb una fava i una figureta del rei amagades. A qui li toca la fava, ja no té tanta prosperitat i ha de pagar el tortell. Mentre que qui troba la figureta, és coronat Rei per un dia!