Redueix el malbaratament alimentari amb el Grup Hiper Pas

Sabies que un terç del menjar que es produeix al món s’acaba malbaratant? Si bé una part recau en el mateix procés de producció, com a consumidors també tenim un paper essencial. Des de Grup Hiper Pas volem ajudar-te a reduir el malbaratament amb una sèrie de consells que puguis posar en pràctica:

  1. 1. No confonguis entre data de caducitat i data de consum preferent dels aliments.
  • La data de caducitat indica el moment en què un producte deixa de poder-se consumir, en concret, en aliments de vida curta i que es fan malbé fàcilment, com peix, carn picada, pollastre cru, etc. No els llencis!
  • ○ La data de consum preferent indica el dia fins al qual el producte manté intactes totes les seves propietats (sabor, olor, color, textura). Passada aquesta data, continua sent segur si s'ha conservat adequadament i l'envàs està intacte. Això sí, cal seguir les instruccions que s’indiquen de “consumir en X dies després de l’obertura”. La solem veure en aliments com el cafè, els llegums secs, les conserves, la pasta seca, l'arròs, la xocolata…
  1. 2. Conserva correctament els productes. D’aquesta manera evitaràs que es facin malbé. Fixa’t en les indicacions de cada envàs per saber a quina temperatura l’has de guardar, i així saber si ha d’estar dins o fora de la nevera, per exemple.
  2. 3. Allarga la vida. Abans que el producte es faci malbé perquè arriba la seva data de caducitat, cuina’l i congela’l. D’aquesta manera aprofitaràs al màxim el menjar. Per la seva part, la fruita i la verdura la pots tallar i congelar directament. Però, sobretot, fes un bon ús del congelador i recorda no trencar la cadena del fred per mantenir les propietats dels aliments intactes.
  3. 4. Fes ús dels recipients de menjar. Relacionat amb el punt anterior, tingues sempre a casa diversos recipients on poder guardar el menjar, ja sigui per conservar-lo a la nevera o al congelador. Als nostres punts de venda i a River Centre Comercial trobaràs de diversos tipus i mides que s’adequaran a les teves necessitats.
  4. 5. Planifica un menú setmanal. Després de revisar la teva nevera i rebost per saber què tens a casa, prepara un llistat de plats per a la setmana. D’aquesta manera compraràs només els productes que necessitis, i no duplicaràs aliments.

Es tracta de petits canvis que poden tenir una repercussió global per evitar les pèrdues i el malbaratament alimentari. T’hi sumes?