Recomanacions per cuidar la nostra pell i cabell després de l’estiu

L’exposició del nostre cos a la llum solar durant l’estiu té molts beneficis, però no es pot amagar que, al tornar a la rutina després de les vacances, notem com la nostra pell i el cabell s’han vist afectats degut a factors com el sol, el salnitre, el clor o la calor. Es tracta, però d’efectes reversibles amb l’ús de productes i tractaments adequats.

Abans de res, és important veure quins són els principals senyals que ens dona el nostre cabell i la nostra pell. L’efecte més comú és la deshidratació, una pell més seca amb un gruix més elevat i més propensa a la descamació. A més, si no s’ha aplicat una adequada protecció poden aparèixer taques a la pell. Pel que fa al cabell, a més de la deshidratació, el resultat a l’exposició dels diversos factors ambientals poden ser la modificació de la textura, l’augment de la fragilitat i la pèrdua del color tan sigui tenyit o natural.

Com podem recuperar-nos?

El primer consell de tots, i el més bàsic és recuperar uns hàbits saludables, sobretot pel que fa a la rutina de cura de la nostra pell i cabell, però també amb relació a l’alimentació i la pràctica d’exercici.

Pel que fa a la nostra pell, la clau per recuperar-la després de l’estiu la podem reduir a tres passos: exfoliació, nutrició (o hidratació) i protecció. Retirar les cèl·lules mortes és imprescindible per restaurar l’equilibri de la nostra dermis. Per la seva part, el segon pas busca restaurar l’elasticitat perduda; però a més de fer servir una crema hidratant recomanem aplicar un extra d’hidratació amb complements com els sèrum o ampolles. Per últim, és necessari protegir la nostra pell del sol de manera diària: encara que la llum solar comenci a disminuir passat l’estiu, els raigs mantenen el seu efecte nociu a la nostra pell. Si t’han aparescut taques, podràs trobar productes blanquejadors que ajudaran a dissimular-les alhora que unifiquen el to del teu rostre.

Per posar a punt el nostre cabell i lluitar contra la deshidratació que pateix, hem de començar per una neteja profunda que remogui tot el salnitre i clor que pugui haver-hi. Per això aconsellem xampús amb pH neutre i suau. No te n’oblidis del condicionador, vital quan es busca restaurar les fibres capil·lars. L’aplicació de mascaretes i olis reparadors són la cura suggerida per a una nutrició intensiva, però és important mantenir un tracte gentil amb el nostre cabell i, si fos necessari, tallar les puntes per retirar les possibles parts més deteriorades. Per últim, si utilitzes assecadors o planxes, et recomanem que abans de fer-los servir t’apliquis productes que protegeixin el cabell de la calor a la vegada que facilitin un assecat més ràpid, exposant menys temps el cabell a l’assecador.

De tots, però, el consell més important és fer servir els productes més idonis a la nostra pell i cabell, ja que no tots són adequats per a tothom. Per això, et recomanem que et deixis assessorar pels nostres experts als nostres punts de venda, a River Centre Comercial, i a The Pretty Hair, els quals et podran oferir el producte que necessitis segons el tipus de pell i cabell que teniu. Cuida’t amb el Grup Hiper Pas!