Més de 40 anys d’història

Grup Hiper Pas és una cadena de supermercats amb més de 40 anys d’història. Som un referent en el sector de la distribució alimentària a Andorra, on comptem amb vint-i-cinc establiments.

0 Central de Compres
0 Hipermercats, supermercats i proximitat
0 Comerços especialitzats
0 Centre Comercial

En total, el Grup està present a Andorra, amb més de 19.000 m² de superfície de venda (que inclouen la Central de Compres Mercacenter de 5.700 m² i el River Centre Comercial de 7.000 m²) repartits entre Andorra la Vella, Encamp, La Massana, Pas de la Casa i Sant Julià de Lòria.

Els inicis de la nostra activitat comercial van començar amb l’obertura de la merceria L’Estrella Llanera, a Encamp, l’any 1956.

Les principals fites de la història del Grup Hiper Pas, des dels nostres inicis amb el primer Hipermercat el 1978, fins avui dia, son les següents:

1978

1978

Inaugurem el primer Hipermercat (l’actual Hiper I) a un dels llocs més comercials del Pas de la Casa.

1980

1980

Al setembre, obrim al públic l’actual Hiper III, amb la denominació comercial Les Neres II i una superfície de venda de 240 m².

1983

1983

Adquirim el comerç La Cava, que és reformat el 2001.

1985

1985

Obrim al públic Hiper II, que es veurà reformat i ampliat al llarg dels anys.

1986

1986

Establim la Central de Compres del Grup de supermercats amb el nom de Mercacenter.

1989

1989

Inaugurem dos comerços de proximitat: un a Andorra la Vella (Super Valls) i un altre a Encamp (Eco), els mesos de setembre i de desembre, respectivament.

1990

1990

Continuem la nostra expansió, amb els establiments Maxi Mercat i La Solana.

1996

1996

El mes de novembre, incorporem JMM al Grup.

1998

1998

Al juliol, obrim les portes al públic d’Hiper IV, que vam adquirir l’any anterior.

1999

1999

Comencem el projecte de creació dels comerços especialitzats, amb la inauguració de Royal Cigar a la parròquia d'Encamp.

2001

2001

S’obre al públic el segon Royal Cigar al Pas de la Casa.

2002

2002

Gestionem el River Centre Comercial, amb una gran varietat de productes i serveis. Obrim també el Croissant Express, un espai que ofereix als clients servei de cafeteria amb productes de pastisseria i venda de pa preparat al moment.

2003

2003

Es realitza la primera reforma a Hiper II, incrementant la seva superfície de venda.

2012

2012

Després d’una reforma, inaugurem el Super Continent.

2016

2016

Incorporem Super Pas II al Grup. També inaugurem l’establiment especialitzat en productes professionals per al cabell, The Pretty Hair.

2017

2017

Es realitza una nova ampliació i reforma a l’Hiper II (obert el 1985), amb gairebé 2.000 m² i obrim l’Hiper V al Pas de la Casa.

2018

2018

Fem un canvi de nom i retornem a la nostra marca original, amb el nom de Grup Hiper Pas, amb l’objectiu de reafirmar la nostra trajectòria i el vincle entre els diferents establiments de la companyia. Fruit de l’aliança comercial signada amb Granier, reconvertim l’establiment Croissant Express en el primer Bakery Coffee Granier al Pas de la Casa.

2019

2019

Inaugurem el segon Bakery Coffee Granier, en concret a la parròquia de La Massana. A finals d’any obrim Merca Center Ski, un establiment dedicat a la venda i al lloguer de material esportiu d’esquí i de muntanya, al Pas de la Casa.

2020

2020

Obrim el tecer establiment Granier, sota l'innovador model d’autoservei Granier & Go, al Pas de la Casa.

2021

2021

Al mes de maig, s'obre un nou comerç especialitzat La Cava Royal, al Pas de la Casa. Al mes de juliol, s'obre un nou comerç especialitzat Granier Bakery & Coffee, a River Centre Comercial. Al mes d'octubre, incorporem un nou comerç especialitzat Action, al Pas de la Casa.

2022

2022

Durant el 2022 i com a part de la reforma integral del Centre Comercial, es porta a terme una remodelació total de la façana, de la zona de frescos (carnisseria, xarcuteria · formatgeria, peixateria, fruita & verdura) i de l'Eco River.

Grup Hiper Pas i Andorra

Al llarg de la nostra història, el Grup ha viscut un procés de creixement a Andorra fins a consolidar-se en aquest mercat de dimensions reduïdes, però alhora complex per la seva magnitud i localització.

Amb 468 km², Andorra es troba al sud-oest d’Europa, al cor dels Pirineus Orientals. El país fa frontera amb Espanya, per Catalunya i, amb França, pel departament de l’Ariège.

El Principat compta amb més de 77.000 habitants segons el cens del 2018*, repartits en set divisions administratives i territorials andorranes, anomenades parròquies: Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany, la Massana, Ordino, Sant Julià de Lòria i, la seva capital, que és Andorra la Vella.

La seva moneda oficial és l’euro i la seva economia es basa principalment en el comerç i en el turisme, ja que més de vuit milions de persones van visitar Andorra el darrer any*.

*Dades del Govern d’Andorra publicades el 2019.

0
km² de superfície
0
parròquies
+0
habitants
+0
turistes/any

Sota el lema “Servei diari amb professionalitat”, l’esperit innovador, la vocació de servei i la cohesió de l’equip sempre han estat l’essència del nostre Grup, que continua treballant en el seu creixement, apostant per l’excel·lència en el servei als clients. Som un referent en la venda al detall de mercaderies i en la seguretat laboral de tots els treballadors i col·laboradors que formen part del nostre Grup.

Com equip de professionals, el nostre Grup actua, en totes les seves tasques, sota els valors de:

Els nostres valors

Compromís
Vocació de servei
Actitud positiva
Consciència d’equip
Millora contínua

Equip humà

L’equip directiu del Grup Hiper Pas està format pels quatre germans Mas Torres, de la segona generació d’aquesta empresa familiar, entre altres professionals. Amb una mitjana d’antiguitat de 6.5 anys, hi ha col·laboradors que fa més de 30 anys que treballen amb nosaltres.

La mitjana d’edat de la plantilla és de 40 anys i potenciem la igualtat, ja que està formada per un 50% d’homes i un altre 50% de dones.

La retenció dels nostres treballadors és possible pel fet que som una empresa gran dins les dimensions del territori andorrà i perquè comptem amb plans de carrera i de formació a mida dels nostres treballadors, que són el principal pilar del nostre Grup.

0%
Dones
0%
Homes
0 anys
MItjana d’edat
0 anys
MItjana d’antiguitat

I+D+i

De manera contínua, estem sempre pendents de les darreres novetats en aquelles eines que ens ajudin a millorar dia a dia el servei al nostre client, tant en relació als productes que comercialitzem garantint-ne la qualitat, la traçabilitat i la seguretat, així com procurant solucions que facilitin la nostra logística i incorporant elements que ajudin al client durant tot el procés de compra. Al trobar-nos en un procés d’expansió, les anem incorporant de manera progressiva en els nostres establiments.

Així mateix, estem cercant de manera contínua nous conceptes i formats de negoci, per tal d’adaptar-nos a l’evolució dels clients i aconseguir que les seves visites als nostres establiments siguin sempre una autèntica experiència.

Responsabilitat social corporativa

L’RSC del Grup Hiper Pas es sustenta en tres pilars:

El nostre equip

La nostra principal responsabilitat és vetllar per la seguretat i la salut dels nostres treballadors, que són la nostra màxima prioritat.

Comptem amb un programa que vetlla per la seguretat en l’entorn laboral i per promocionar la salut i el benestar: al lloc de treball, potenciant tots aquells factors que intervenen, perquè l’ambient de l’empresa sigui saludable (l’entorn físic de treball i l’ambient psicosocial) i, en l’entorn dels treballadors i de les seves famílies, promovent hàbits alimentaris saludables, la pràctica de l’esport, la prevenció del tabaquisme i de les substàncies tòxiques.

El medi ambient

Som conscients de la necessitat de ser responsables, respectuosos i transparents amb l’entorn que ens envolta.
Treballem per assegurar la màxima qualitat i traçabilitat de tots els productes que oferim als nostres clients.

En totes les construccions i materials que utilitzem, vetllem per la sostenibilitat i l’ecoeficiència.

Gestionem els recursos naturals de manera sostenible i eficient, per tal d’optimitzar-los i que la nostra activitat sigui respectuosa amb el medi ambient.

La
societat

Som una empresa compromesa amb els clients, els col·laboradors i la societat andorrana en general.
Donem suport a diferents iniciatives que fomenten el desenvolupament esportiu i cultural del Principat, com son:

 • – El Trofeu Andros i GP series de curses de gel
 • – L’equip EM MOTOR ESPORT amb el pilot Edgar Montellà
 • – El pilot andorrà Raül Ferré
 • – El FC Pas de la Casa
 • – L’equip VPC Andorra Rugby
 • – L’equip de voleibol River Andorra
 • – El club i escola de tennis i pàdel de La Massana
 • – La Trobada Internacional U6-U8 d’esquí
 • – L’esquiador andorrà Bartumeu Gabriel
 • – L’alpinista andorrana Stefi Troguet
 • – La Saison Culturelle Française a Andorra
 • – La Temporada d’Òpera d’Andorra
 • – L’Agrupació Sardanista d’Encamp
 • – L’Esbart Sant Romà d’Encamp
 • – El cor de Petits Cantors
 • – El Canòlich Music Festival

A més, col·laborem amb entitats socials i organitzacions solidàries aportant ajudes econòmiques i aliments per ajudar als més necessitats.