Fruits secs: els seus beneficis més saludables

En moltes ocasions, els fruits secs no estan inclosos en una dieta saludable pel seu contingut en greixos i aportació calòric. No obstant això, cal tenir en compte que es tracta de greixos monoinsaturats i poliinsaturats, que contribueixen a la millora del nostre organisme i es consideren com a ‘greixos bons’. Per això, els fruits secs comporten més beneficis que disgustos per a la salut. Avui et presentem els seus 10 millors beneficis:

 1. 1- Font de nutrients essencials. Com per exemple proteïnes vegetals, antioxidants, fibra, minerals i vitamines B i E.
 2. 2- Prevenció de malalties. L’hàbit de menjar-ne cada dia pot ajudar a prevenir algunes malalties, com la diabetis, reduir el risc de patir malalties cròniques, o tenir cura de la pell, a més de ser favorables per a la salut cardiovascular.
 3. 3- Enfortiment de la salut òssia. Per frenar o alentir l’envelliment es recomana el consum d’aliments rics en calci; però hi ha vida més enllà dels làctics: les ametlles i pipes de gira-sol, per exemple, també n’aporten.
 4. 4- Regulació dels nivells de colesterol i triglicèrids. La ingesta dels àcids greixos omega 3 ajuda a prevenir certes malalties cardiovasculars perquè ajuda a reduir el nivell de triglicèrids i a disminuir l’acumulació de placa i la pressió arterial. Sempre s’acostuma a pensar en el peix, però també l’omega 3 es troba en aliments com les ametlles, les nous pacanes o de califòrnia.
 5. 5- Dietes, pèrdua de pes. Pel seu gran efecte saciant i alt contingut en fibra, són molt recomanables en dietes que tenen com a objectiu la pèrdua de pes; sobretot els que aporten menys contingut calòric, com els festucs, les ametlles o les nous de macadàmia.
 6. 6- Combatre l’estrenyiment. L’alt contingut en fibra ajuda a millorar el trànsit intestinal.
 7. 7- Salut mental. L’aportació de fòsfor de les ametlles i festucs poden ser útils per prevenir la demència i reduir els nivells d’estrès; l’omega 3 i omega 9 que contenen les nous pacanes ajuden a millorar la conservació de la memòria; mentre que la vitamina 3 i niacina dels cacauets ajuden a millorar la salut de les nostres neurones.
 8. 8- Cura de la vista. L’alt contingut en greixos saludables fa que aquests ajudin a enfortir la vista: els carotens dels festucs ajuden a protegir la vista i reduir el risc de degeneració ocular o l’aparició de cataractes, per exemple.
 9. 9- Efecte antiinflamatori. Alguns estudis assenyalen que les nous causen un efecte antiinflamatori perquè ajuden a reduir la concentració de biomarcadors d’inflamació
 10. 10- Embaràs. L’alt contingut en calci i magnesi de l’ametlla la converteix en un bon estimulant de llet materna. A més, les pipes de gira-sol, riques en àcid fòlic, contribueixen a crear material genètic.

Sens dubte, els fruits secs són uns aliments que pots incloure a la teva alimentació perquè t’ajudaran a mantenir una dieta saludable. Com a aperitiu, en amanides, en pastissos... hi ha moltes opcions per menjar-ne cada dia! Per això, en la teva pròxima visita als nostres punts de venda del Pas de la Casa i a River Centre Comercial, no t’oblidis de comprar-ne. I si necessites ajuda, i resumint la informació anterior, a continuació t’oferim quins són els millors segons necessitats:

 • - Malalties òssies: pinyons, pipes de gira-sol i ametlles.
 • - Colesterol: avellanes, nous pacanes o de califòrnia i ametlles.
 • - Diabetis: anacards, pinyons i festucs.
 • - Trànsit intestinal: nous i festucs.
 • - Sobrepès: nous de macadàmia, avellanes, festucs i ametlles.
 • - Demència: ametlles, avellanes i festucs.