Fondue: secrets d’una recepta ideal per al fred

Ara que les temperatures baixen, augmenten les ganes de menjar un àpat ric i suculent, com per exemple la fondue. Es tracta d’un comodí que mai falla, sobretot si tens convidats a casa, i a més té un cert aire d’elegància. Tot i que pugui semblar que és molt fàcil de preparar, és important conèixer bé què és la fondue i tenir en compte una sèrie de recomanacions per no cometre cap error.

Originalment, la més clàssica és la fondue de formatge, però no és l’únic tipus que podem preparar: també ens trobem les de carn i de xocolata; aquesta última si la volem oferir com unes postres diferents i per compartir. En tots tres casos podem resumir la fondue com submergir amb pinxos petits trossos d’alimentació en líquids calents sigui formatge fos, oli o xocolata, però és molt més.

  • - Formatge: la tradicional fondue porta tres classes de formatge, els quals acostumen a ser gouda, gruyère i emmental, i unes gotes de licor de cireres o vi blanc. El trio de formatges es fonen en una olla a la cuina i es porten en la marmita col·locada en el centre de la taula. Allà, cada comensal punxarà un tros de pa amb el seu pinxo i el submergirà per gaudir dels formatges. Si voleu, però, podeu menjar-ne amb xampinyons, embotits, truita o cibulets: la vostra imaginació, i els gustos de cadascú, jugaran un paper molt important!
  • - Carn: si optem per una versió més carnívora, en aquest cas la marmita no portarà formatge, sinó oli calent. I en comptes de punxar pa, al pinxo hi col·locarem carn prèviament tallada i preparada per a la fondue. La recomanació és que sigui un tall magre i tendre: el resultat és un autèntic plaer, un tros de carn que quedarà sucós per dins però crocant i daurat per fora. No et pots oblidar, si optes per aquesta opció, de disposar de diverses salses amb les quals amanir la carn.

Sigui de carn o de formatge, no deixis per a última hora el vi, que mai pot faltar, però que no servirà qualsevol. Per exemple, en el cas de la fondue de formatge el millor vi seria un blanc sec, mentre que per la de carn la nostra recomanació seria un bon cabernet sauvignon.

  • - Xocolata: els amants de la xocolata, o aquells que prefereixin una fondue com a postres, també tenen la seva opció. Mitjançant el mateix mecanisme, es fon la xocolata on banyarem els nostres pinxos amb fruites, merenga, galetes o altres aliments. La més clàssica és de xocolata negra acompanyada de fruites fresques, però hi ha alternatives més goloses com la de xocolata blanca o amb llet, segons les vostres preferències.

I tu, quin tipus de fondue prefereixes? Recorda que als nostres punts de venda i a River Centre Comercial trobaràs tots els ingredients perquè la teva fondue, de formatge, carn o xocolata, sigui tot un èxit, i amb productes de qualitat i al millor preu. T’hi esperem!