En què es diferencien els aliments ecològics, biològics, orgànics, de kilòmetre 0 i de proximitat

Molts de nosaltres hem canviat els nostres hàbits alimentaris i millorat la qualitat dels productes que consumim, i més gent s’ho està plantejant. Però, més enllà de seguir una dieta equilibrada, basada en fruites, hortalisses i cereals, sabem identificar les diferències entre aliments biològics, ecològics, orgànics, de kilòmetre 0 i de proximitat?

Si bé les tres primeres denominacions sí són sinònimes, les altres dues no ho són, no volen dir el mateix ni tenen un ús equivalent.

Un aliment biològic, ecològic, orgànic és aquell que s’ha produït de manera natural, evitant qualsevol component químic (pesticides, fertilitzants…) que alteren l’ecosistema natural i li poden donar una alteració genètica durant el creixement. Destaquem com avantatges uns valors nutricionals més elevats: més vitamines a la fruita i verdura, ferro i magnesi, més proteïnes als cereals, més omega 3 a carns, peixos i làctics. També cal dir que respecten el medi ambient, fomenten el benestar dels animals i promouen un desenvolupament sostenible.

Més enllà de l’alimentació, també pots trobar peces de roba fabricades amb materials ecològics com són el cotó, la llana, el fil o la seda, productes de neteja, productes de jardineria, sabons, cosmètica i maquillatge. Descobreix l’ampli assortiment als nostres punts de venda.

Els productes km 0 o també anomenats de proximitat, són aquells aliments que es produeixen i consumeixen en un radi proper, no superior a 100 km; per tant, es tracta de productes locals. Gràcies a això en el seu transport i distribució hi ha una reducció de les emissions contaminants. Fomenten també una economia més justa i solidària, ja que potencien l’agricultura i pagesia locals. A Andorra trobaràs fruita, verdura, embotits, carns, formatges, cerveses, vins, mel, melmelades, … de km 0 totalment biològiques.

Al Grup Hiper Pas som conscients de la creixent preocupació que hi existeix vers el medi ambient. Per això treballem per assegurar la màxima qualitat i traçabilitat de tots els productes que oferim als nostres clients. Descobreix l’ampli assortiment de tots aquests productes!

A més, fa unes setmanes vam inaugurar el nou punt Eco River a River Centre Comercial. Seguint amb la remodelació integral del centre de Sant Julià de Lòria, en aquest nou espai hi pots trobar tots els productes naturals, ecològics, bio i especials per a totes les intoleràncies. Com sempre, amb el millor preu i una qualitat excel·lent. T’hi esperem!.