Els millors formatges francesos, a Grup Hiper Pas

Al Grup Hiper Pas som experts en formatges, sobretot, francesos. Vols saber quines són les característiques dels diferents formatges segons la zona d’on provenen?

Auvergne és una regió coneguda especialment pels seus formatges tan exquisits com el Cantal, el Saint-Nectaire i el Bleu, i del que tenim en exclusiva la marca Saint-Flour als nostres punts de venda.

  • · Cantal: És un formatge elaborat a base de llet pasteuritzada de vaca i és idoni per gratinar, acompanyar amanides, sopes, etc. Ja que té un sabor força suau.
  • · Saint-Nectaire: És un magnífic formatge fabricat a base de llet de vaca pasteuritzada de pasta semitova i és ideal per untar, ja que és molt cremós.
  • · Bleu: És el més adequat per untar i fer mousses, salses i degustacions en taules de formatges! Lleugerament salat i ric en matisos.

De la regió Champagne-Ardenne prové el famós Brie, conegut com el “rei dels formatges” per totes les varietats que conté. La seva textura tova, ens permet menjar-lo amb la seva escorça i afegir-lo en amanides, entrepans freds i calents...

Franche-Comté: D’aquí procedeixen els formatges Comté i Gruyère. Els dos presenten unes textures semblants entre el semidur i el dur. El Comté (de llet crua de vaca) és ideal per acompanyar amanides o pastes; mentre que el Gruyère, per gratinar, acompanyar creps i fruites.

De la Ile de France prové el formatge Coulommiers, que és una mica semblant al Brie per la seva textura i les seves característiques. La nostra recomanació és que el mengis acompanyat de fruites com pera i poma, amb una torrada de Pans Valentina, que trobaràs en exclusiva als nostres punts de venda.

Midi-Pyrennées és conegut pel seu famós formatge Roquefort. Fet amb llet d’ovella, té un sabor molt intens al paladar. És un formatge ideal per afegir als nostres plats, com per exemple, a la pizza. A més, com el mateix nom indica, ens permet fer la salsa Roquefort, la qual marida molt bé amb plats de carns i pastes.

Normandie: D’aquí prové el conegut formatge Camembert. La seva textura suau és perfecta per untar en entrepans, acompanyar postres, etc.