Els beneficis de menjar productes veggie

Coneixes algú del teu voltant que segueixi una alimentació vegana? Majoritàriament, la decisió respon a una qüestió ètica de no maltractar animals, però també a una qüestió mediambiental, ja que defensen que una dieta basada en vegetals és més sostenible perquè requereix menys terres de cultiu i energia.

L’alimentació vegana es basa en consumir productes d’origen vegetal. En un principi es podria pensar que es tracta d’una dieta avorrida, però res més allunyat de la realitat. Existeixen moltes combinacions que ens permeten gaudir d’una dieta completa amb tots els nutrients necessaris. Fruita, verdures, hortalisses, llegums, cereals i fruits secs són aliments que no poden faltar, però hi ha més productes lliures de la proteïna animal, com per exemple la carn o els embotits vegans.

Vegans o no cada cop són més les persones que incorporen carn i embotits vegetals a les seves dietes, anomenats també productes veggie. En aquest sentit, avui dia s’ha avançat molt en la textura i el sabor d’aquests productes: ara aquests són tant saborosos o més que la seva versió càrnica. Si ho vols comprovar, disposes de la millor gamma de productes veggie amb la millor relació qualitat-preu a River Centre Comercial i als nostres punts de venda. En el cas dels embotits, s’elaboren a partir de soja, clara d’ou, arròs de mongetes, o d’altres ingredients que simulen la textura de la carn, com pot ser el xoriço de carbassa. Les espècies són clau per aconseguir que el sabor de l’embotit veggie sigui pràcticament idèntic al càrnic: el pebre, l’all o les herbes provençals són algunes de les més utilitzades.

Però, quins són les avantatges de passar-se a la carn vegetal? Aquí et deixem alguns dels beneficis d’aquest canvi d’alimentació:

  1. 1. Menys greixos i menys calories: Si vols perdre pes sense canviar la teva dieta dràsticament, una hamburguesa vegetariana és una opció ideal. Generalment, aquestes són baixos en greixos saturats amb una aportació calòrica molt més baixa que l’hamburguesa de carn.
  2. 2. Menys conservants: Els productes veggies contenen menys conservants que la carn processada, per això es converteixen en una opció molt més saludable.
  3. 3. Rics en fibra: Les hamburgueses o embotits vegetals aporten una alta quantitat de fibra, que afavoreix el trànsit intestinal de manera natural i beneficien la salut cardiovascular.
  4. 4. Productes sense gluten: Els embotits vegetarians estan fets sense gluten, així que són ideals per a les persones celíaques.

Així que, encara que no portis una dieta vegana al 100%, sí que val la pena seguir algunes de les tendències veganes en la nostra dieta, no creus? En els nostres punts de venda pots trobar les millors marques per portar una alimentació vegana, als millors preus!