Descobreix l’origen del Hot Dog i diferents receptes per gaudir-ne!

El Hot Dog és un plat popular arreu del món, però, què en sabem realment? El seu nom ens fa viatjar directament als Estats Units, des d’on es va exportar i popularitzar internacionalment. No obstant això, el seu origen al país americà es troba en els immigrants alemanys que, a mitjans del segle XIX, van travessar l’Atlàntic amb aquest producte càrnic.

La unió de la salsitxa amb el pa, segons la majoria de les teories, es remunta a la dècada de 1860, quan el carnisser alemany Charles L. Feltman, instal·lat a Nova York, va obrir al passeig marítim de Coney Island un lloc de venda on venia les salsitxes tipus Frankfurt que tant li agradaven i recordaven a la seva terra natal. Per fer-ho més senzill de vendre les va posar en un pa allargat... i d’aquí a l’èxit mundial!

Avui dia és un dels plats més buscats i favorits en esdeveniments esportius i altres celebracions, a la vegada que també el podem trobar en alguns restaurants, més enllà de les parades de venda al carrer en nombroses ciutats. Però també es tracta d’un plat que el pots elaborar a casa. Això sí, segueix aquestes recomanacions i obtindràs un Hot Dog perfecte:

 • - Utilitza una salsitxa de qualitat. La clau per fer un Hot Dog deliciós és utilitzar una salsitxa de qualitat. Les trobaràs als nostres punts de venda i a River Centre Comercial.
 • - Escull el pa adequat. Un pa de Hot Dog fresc és important per aconseguir el millor sabor. Recorda que pots fer servir altres opcions diferents del pa blanc, com l’integral o sense gluten, segons les teves preferències o necessitats.
 • - Afegeix guarnicions. Aquestes són la part més emocionant del Hot Dog. Algunes opcions populars inclouen ceba sofregida, xilis de Jalapa, formatge ratllat i xucrut.
 • - Experimenta amb diferents salses. Una gran manera de fer que el teu Hot Dog sigui diferent és experimentar amb diferents salses. Algunes opcions populars inclouen salsa de tomàquet, salsa de mostassa, salsa de barbacoa, salsa de xili i salsa de formatge.

Cada 24 d’abril se celebra el Dia Mundial del Hot Dog, context ideal per gaudir d’aquest plat. Això sí, tot i que ho pugui semblar, de Hot Dog es poden preparar diferents tipus més enllà del clàssic i tradicional. I és que les reinterpretacions que podem fer són gairebé infinites: des del cuinat de la salsitxa (bullida o rostida), fins al tipus de pa, els mil i un amaniments i salses...

 • - Al forn: En lloc de cuinar-lo, prova de fer-lo al forn. Fes uns forats al pa amb una forquilla i col·loca la salsitxa dins. Afegeix guarnicions i salsa i després col·loca el Hot Dog al forn durant 8-10 minuts.
 • - Mexicà: Afegeix xili de Jalapa, ceba sofregida i salsa picant per aconseguir un toc mexicà.
 • - Vegetarià: Si ets vegetarià, pots fer un Hot Dog amb una salsitxa vegetal i guarnicions com ara ceba sofregida, salsa barbacoa i formatge vegà.
 • - Amb xucrut i llombarda: Al Hot Dog d’estil novaiorquès no pot faltar la xucrut, una preparació a base de col fermentada. En aquesta versió hi afegim llombarda i melmelada de nabius, amb un resultat original i deliciós.
 • - Amb carn picada i ceba caramel·litzada: En aquesta ocasió la carn picada de porc i la ceba caramel·litzada (la pots elaborar a casa o comprar ja preparada) li donarà un toc diferent.
 • - Amb mostassa i ceba: Es prepara en pocs minuts amb un senzill amaniment, però que el converteix en un plat per llepar-se els dits!
 • - Amb maionesa de sobrassada: Dona-li un toc mallorquí gràcies a la maionesa de sobrassada, que pots preparar aixafant la carn de sobrassada amb una forquilla i afegint a poc a poc la maionesa, remenant-la amb el cobert fins que quedi perfectament incorporada.

En resum, el Hot Dog és un plat popular i deliciós que pot ser personalitzat amb diferents guarnicions i salses. Utilitza productes de qualitat i experimenta amb diferents opcions per fer que el teu Hot Dog sigui diferent, únic i exquisit. Bon profit!