Descobreix els mochis, les postres d’origen japonès que triomfen

Farina d’arròs o arròs glutinós amb farcit que en la seva versió més clàssica és dolç de mongeta vermella, conegut com anko. Amb aquests ingredients principals pocs comuns en rebosteria s’elaboren els mochis, unes postres japoneses que s’han convertit en una tendència a nivell mundial per molt que, en un primer moment, sembli estrany per la seva base.

Sent les postres més tradicionals del Japó, els mochis es preparaven per a les celebracions i festivitats més importants, com per exemple Any Nou. A més, segons l’autèntica recepta es requereix de la participació de dues persones, per la qual cosa la seva elaboració es convertia en una activitat familiar: amb l’arròs glutinós sencer bullit, prèviament remullat durant un dia, s’amaçava la massa amb una maça de fusta en un morter tradicional sent una persona l’encarregada de donar els cops i l’altra qui va girant la massa perquè es doni la mateixa quantitat de cops en totes les parts.

Si bé la massa és suficientment saborosa i consistent per si sola, normalment es farceix. Com dèiem, el farcit més comú és l’anko, el dolç de mongeta vermella, tot i que també trobareu als nostres punts de venda i a River Centre Comercial mochis farcits de mousse de té verd, de xocolata, de fruita de la passió, d’aranja i pruna, de cacauet, de maduixa i de nabius.

Avui t’oferim una recepta per poder elaborar els mochis a casa teva. Aquesta és una versió més moderna i fàcil d’elaborar, amb una cocció al microones en comptes de fer-ho al mètode més tradicional, al vapor, ja que així no només es necessita menys temps, sinó també menys sucre. El farcit que farem servir és el dolç de mongeta vermella, ja que és més clàssic; però si ho prefereixes, substitueix-lo per unes boles de gelat, per exemple, o el farcit que desitgis.

Ingredients per a 12 unitats:

 • - 175 g de farina d’arròs per a mochi, o d’arròs glutinós
 • - 75 g de sucre
 • - 250 ml d’aigua
 • - Midó de blat per enfarinar
 • - 500 g de dolç de mongeta vermella (anko)

Temps: 25 minuts

Dificultat: Fàcil

Preparació:

 1. 1. Mescla en un bol, preferiblement de vidre, la farina d’arròs, el sucre i l’aigua, barrejant-los bé perquè quedi una consistència bastant líquida.
 2. 2. Tapa el bol hermèticament, amb la seva tapadora o film plàstic, i porta’l al microones durant un minut.
 3. 3. Destapa’l i bat amb remenadors de mà per eliminar els possibles grumolls.
 4. 4. Torna’l a tapar i cuina’l un minut més al microones.
 5. 5. Barreja bé la mescla amb una espàtula humida que eviti que s’enganxi la massa fent moviments envoltants que homogeneïtzin la massa.
 6. 6. Repetim els dos passos anteriors, però en aquesta ocasió només amb mig minut de microones.
 7. 7. Disposa la massa en una superfície ben empolvorada amb midó de blat i deixa que es temperi.
 8. 8. Estira amb el corró fins que la massa tingui mig centímetre de gruix. No escatimis de midó de blat per evitar que s’enganxi tot.
 9. 9. Talla cercles de 8 cm de diàmetre.
 10. 10. Dividim el dolç de mongeta vermella en boles de 20g cadascuna, i embolica cadascuna amb la massa.

Bon profit!