Descobreix el veritable origen del croissant i què el fa tan irresistible

Cada 30 de gener se celebra el Dia Internacional del Croissant, amb la idea de donar a conèixer una peça de brioixeria que gaudeix de molta acceptació pel seu ric sabor, aroma i textura cruixent, a més que es pot consumir a qualsevol hora. Tot i que pugui semblar difícil que avui dia hi hagi algú que no conegui el croissant, si es pregunta per la seva procedència, majoritàriament les respostes que s’obtindran faran referència a França, però no és així. Sabies que és vienès?

Per conèixer el seu origen cal viatjar en el temps i situar-se en el segle XVII, quan Àustria va ser atacada per l’Imperi Otomà. Després de diversos intents infructuosos, les tropes otomanes van decidir atacar Viena per sorpresa actuant de nit. Precisament van ser els forners, que per la seva feina treballen de nit, els que van avisar a l’exèrcit i a la població de l’intent d’assalt per part de l’exèrcit otomà i, d’aquesta manera, els austríacs van sortir victoriosos sorprenent els atacants. Per celebrar-ho, el gremi pastisser va crear un brioix amb forma de mitja lluna, emblema que feia servir l’Imperi Otomà.

Però, què és el que fa irresistible al croissant? Són diversos els aliments que, pel seu sabor i textura, es tornen magnètics, amb una alta acceptació entre la població. Segons alguns estudis realitzats sobre el comportament humà, se sap que hi ha productes que produeixen algunes reaccions additives, a més de disparar en l’organisme substàncies químiques com la dopamina i la betaendorfina encarregades de produir plaer. En aquest sentit, el croissant té aquest efecte en la majoria de les persones perquè en la seva elaboració es requereixen productes processats com el sucre i altres carbohidrats.

Tot i això, l’alta acceptació del croissant va més enllà, per l’agradable sensació cruixent que té cadascuna de les seves capes el converteix en desitjable. A més, es tracta d’un brioix que es pot consumir tant amb productes dolços com la xocolata, o salats com els formatges i embotits. O sol, acompanyat d’un cafè, un té o un got de llet, per exemple.

Recorda que als nostres punts de venda, als diferents punts Granier Bakery & Coffee d’Andorra i a River Centre Comercial pots trobar el millor ampli assortiment de croissants, sigui per esmorzar, per berenar o per menjar: els tradicionals, de mantega, de xocolata, de cereals, farcits de salmó i alvocat, de pernil dolç i formatge... No esperis més i tasta’ls!