Consells per triomfar amb la teva barbacoa

Fer una barbacoa és una gran manera de gaudir de l’aire lliure i passar temps amb amics i família. Amb l’arribada de la primavera i l’estiu, i de les bones temperatures, és ideal per assaborir un àpat a l’exterior. Però, què és el que realment es necessita per fer una barbacoa perfecta? Apunta aquests consells perquè sigui una experiència memorable.

  1. 1. Escull el lloc adequat. El primer pas per fer una barbacoa és triar el lloc adequat. Assegura't que la ubicació estigui allunyada de branques i fulles, i que estigui ben ventilat. Això ajudarà a evitar qualsevol risc d'incendi i a mantenir la fumera lluny de la gent.
  2. 2. Prepara la graella. Un dels passos més importants per fer una barbacoa és preparar la graella. Assegura't que estigui neta i ben engreixada per evitar que els aliments s'enganxin. També és important preescalfar-la perquè estigui ben calenta abans de començar a cuinar.
  3. 3. Escull els aliments adequats. És important triar bé els aliments. Els trobaràs de la màxima qualitat i al millor preu als nostres punts de venda i a River Centre Comercial: costelles, hamburgueses, pollastre i salsitxes són clàssics, però també pots cuinar peix, verdures i fruites. Això sí, que els aliments siguin frescos i ben tallats per obtenir els millors resultats.
  4. 4. No quedar-se curt, ni passar-se amb les quantitats. Tot i que no podem endevinar quan menjarà cadascun, hauríem de calcular entre 350 i 500 g de carn per persona. A banda d’això, afegeix-hi una ració d’altres aliments com patates, albergínies, espàrrecs i enciam.
  5. 5. Sense brases no hi ha barbacoa. Ja podem tenir carn de primera qualitat, que si no la sabem cuinar... Per això és important tenir cura de les brases. Escull primer si vols llenya o carbó vegetal. I després vigila: un foc massa alt pot cremar els aliments per fora i deixar-los crus per dins. I un foc massa baix pot fer que els aliments tardin massa temps a cuinar-se. Per això és important que el foc sigui constant i controlat per garantir que els aliments estiguin ben cuits.
  6. 6. Prepara la carn. Abans de cuinar-la, la carn necessita un procés previ. Primer de tot, deixa-la a temperatura ambient una hora abans de coure-la. I si vols marinar-la, fes-ho amb més temps perquè la carn agafi el gust i es barregin els sabors del fum, el marinat i la carn durant la cocció. I si vols aromatitzar la carn, col·loca herbes al voltant de la graella o tira-la a les brases i així evitaràs que es cremin sobre la carn.
  7. 7. No oblidis les guarnicions. Les barbacoes no només es tracten de la carn i els aliments que cuines a la graella. Les guarnicions són igual d’importants per fer que la teva barbacoa sigui un èxit. Pots preparar amanides, patates, pa i salses per acompanyar els teus plats. Però també pots coure-les al foc; això sí, vigila perquè necessiten menys temps. Una opció ideal és presentar-les en forma de broquetes.
  8. 8. L’ordre és important. Cada carn té el seu temps, i cal tenir en compte que la carn s’ha de coure amb calma, sense donar-li voltes ni pressionar-la. Es recomana començar per les peces petites, com xoriço o cansalada, i deixar les més grans per al final.
  9. 9. Apagar el foc. És important apagar les brases degudament. Tot i que no ho semblin, seguiran molt calentes. Si la barbacoa té tapa, posa-la per ofegar el foc. Si no en té, treure la fusta i carbó no cremat i espera que es refredin les brases. No es recomana apagar el foc amb aigua.
  10. 10. Manté la barbacoa neta. Després de cuinar, és important netejar la graella i la barbacoa per mantenir-la en bones condicions i prevenir incendis. Assegura't de raspallar la graella i de netejar la barbacoa per evitar que els residus d'aliments i greixos acumulats puguin causar problemes. El millor és netejar la graella com més aviat millor, serà més fàcil que deixar-ho per a la següent barbacoa.

Fer una barbacoa pot ser una experiència gratificant i divertida. Seguint aquests consells, estàs segur de fer que la teva barbacoa sigui un èxit i que els teus convidats en demanin més. Així que, encén el foc i gaudeix de la teva barbacoa!