Consells per tornar als bons hàbits

Les vacances d’estiu són per relaxar-se, i això s’ha de prendre al peu de la lletra. Bon temps, retrobaments, temps en família i amics, viatjar, menjar de restaurant, prendre gelats… totes aquestes coses són el que més ens agrada d’aquesta època de l’any. Una vegada tornem a la rutina, és el moment de reprendre els bons hàbits. Avui t’oferim una sèrie de consells i recomanacions per tenir en compte després del merescut descans.

  1. 1- Fes cinc àpats. Recorda que l’esmorzar és l’àpat més important i que els sopars han de ser lleugers, però és important complir aquest punt sense oblidar-nos de prendre alguna cosa a mig matí i a mitja tarda.
  2. 2- Cuina d’una manera més saludable. L’estiu acostuma a ser sinònim de menjar més fritures. Ara és moment de cuinar al vapor, a la planxa, al forn o amb el wok.
  3. 3- Augmenta el consum d’hortalisses i verdures. Cuinades i crues, en amanida o acompanyant la proteïna. Tenen potassi i fibra. És ideal que quan pensis en el menú, comencis per aquestes de manera que les proteïnes de la carn o el peix siguin la guarnició del plat.
  4. 4- Completa els àpats amb liquats i sucs. Es tracta d’una manera d’augmentar el consum d’aliments molt recomanables com fruites, hortalisses i verdures.
  5. 5- Beu líquids. Aquest punt és molt important. I no només beure aigua, sinó també sucs naturals, brous... Hi ha ocasions que tenim la sensació de tenir gana quan el que tenim és set.
  6. 6- Menja sa a la feina. Com si estiguessis a casa, emportat un tupper amb verdures i hortalisses. I no t’oblidis del menjar de mig matí i el berenar, per així evitar temptacions.
  7. 7- No deixis de fer plans fora de casa. Escull plats menys greixosos, preferiblement sense salses, i evita les fritures.
  8. 8- Proposa’t un pla d’exercici físic. Ha de ser un pla que mantindràs en el temps. El que més t’agradi o s’adapti a les teves preferències, necessitats i compatibilitats: nedar, caminar, córrer, anar al gimnàs, patinar… Tota classe d’exercici aeròbic t’ajudarà a sentir-te millor! I evita l’ascensor i puja escales!

Seguint aquests consells estem segurs que aconseguiràs ajudar el teu organisme. I si necessites idees sobre quins aliments t’ajudaran més en el teu propòsit, en la teva pròxima visita als nostres punts de venda del Pas de la Casa o a River Centre Comercial, no t’oblidis d’afegir aliments com les carxofes, el moniato, les taronges, les llenties, la civada, els ous, el iogurt i les cols de Brussel·les.