Coneixes tots els secrets de l’oli d’oliva?

Des de fa segles, l’oli d’oliva és un producte essencial per a la nostra cultura i gastronomia. Ja el poeta grec Homer, al segle VIII a. C., el va anomenar ‘or líquid’. Però, saps quines són les varietats d’oli més comunes i en què se diferencien entre sí?

  • - Picual té un sabor més fort, amarg i picant
  • - El gust de l’Hojiblanca és una mica amarg però amb tocs picants intensos
  • - L’Arbequina presenta un sabor aromàtic, suau i dolç

També convé saber la diferència entre l’Oli d'Oliva Verge Extra i, l’Oli d'Oliva Verge, que tenen uns nivells d'acidesa química inferiors a 0,8% i menors o iguals al 2%, respectivament.

A l’igual que amb el vi, l’oli també es pot maridar. Si és lleugerament afruitat, es recomana posar-lo amb peix blanc, pollastre i hortalisses. Si té un sabor més intens és més recomanable per a peixos blaus, verdures, amanides i carns vermelles.

De fet, també a l’igual que el vi, hi ha olis ecològics, que s’han elaborat sense utilitzar productes químics (fertilitzants, plaguicides...). El resultat és un oli d’alta qualitat, naturalitat, frescor i sabor. Un producte més respectuós amb el medi ambient i amb un gust més autèntic.

A més de ser imprescindible a la nostra cuina, l’oli d’oliva és bo per a la nostra salut. Ajuda a incrementar els nivells de colesterol HDL (bo) i a disminuir el dolent, a beneficiar el control de la hipertensió arterial, a reduir l'aparició de trombosi i a prevenir l'aparició de diabetis.

A Grup Hiper Pas tenim una gran varietat de marques d’olis; us recomanem Echioliva, Coosur... I, també, d’ecològics, com la marca Luque, que trobaràs en exclusivitat als nostres punts de venda i a River Centre Comercial.