Coneixes la diferència entre productes diet, light i zero?

Per tenir cura de la nostra salut, l'ideal és optar sempre per aliments frescos. No obstant això, si hem de comprar aliments preparats, és fonamental saber llegir l'etiqueta nutricional, ja que és la manera de conèixer el contingut real del qual mengem. Sobretot, en el cas d’aquells productes que es relacionen amb greixos i sucres.

Avui dia, hi ha al mercat una gran varietat de productes diet, light i zero. Però, saps la diferència que hi ha entre cadascun d’ells?

  • · Diet. Són productes als quals se’ls ha eliminat un nutrient específic, sense ser garantia que siguin baixos en calories. Per exemple si eliminem el sucre, seran òptims per diabètics, els greixos per persones amb colesterol alt, la sal pels hipertensos.
  • · Light. Normalment, porten aquesta etiqueta aquells productes als quals s’han reduït en almenys un 30% alguns dels seus nutrients respecte als “productes originals”. Per tant, encara en contenen un 70% i que a vegades els sucres es substitueixen per endolcidors artificials i, les calories, per substitutius de les grasses. Pots trobar patates, begudes o formatges per untar amb aquesta etiqueta. Sempre cal veure quin nutrient és el reduït.
  • · Zero. Es posa en productes que contenen una quantitat nul·la del nutrient en relació amb el “producte original”. Podem trobar 0% sucres, també 0% alcohol.

Si vols baixar pes o mantenir una alimentació sana, et recomanem que, a més de llegir bé les etiquetes nutricionals dels productes que vols comprar, masteguis bé els aliments i, diàriament, disminueixis la ingesta calòrica i facis almenys trenta minuts d’exercici.

Descobreix tots els productes que necessites per cuidar-te als nostres punts de venda!