Coneix millor a Fabio Serra, capità del FC Pas de la Casa

Parlar de Fabio Serra és parlar d’un jugador de llegenda del futbol andorrà, ja que es tracta del futbolista en actiu amb més temporades disputades en el nostre país. Des d’aquest estiu és el capità del FC Pas de la Casa, equip al qual el Grup Hiper Pas dona nom com a patrocinador principal i que està de celebració perquè han aconseguit l’ascens a Primera Divisió. Avui et donem l’oportunitat de conèixer millor al nostre capità!

1. Primer de tot, moltes felicitats per l’ascens a la màxima categoria. Heu tingut temps de celebrar-lo com l’ocasió es mereix?

Moltes gràcies! La veritat és que sí que vam poder tenir temps per celebrar tots junts com es mereix l’ascens a Primera.

2. On està la vostra solidesa? En els només 7 gols encaixats en 20 partits o en els 104 gols marcats?

En el conjunt de tot: tots i cadascun dels jugadors sabem què fer en cada moment i això ha fet que siguem un equip molt compacte i sòlid, tant en defensa com en atac.

3. Si fa un any, quan encara l’equip no havia sigut admès a la Lliga Unida, t’haguessin dit que aconseguiríeu la promoció quan falten quatre jornades, quina hauria sigut la teva resposta?

Crec que tots hauríem signat, perquè no ens ho esperàvem! Aconseguir aquest objectiu en el nostre primer any..., poder viure-ho és molt bonic i un orgull per a nosaltres i per a tota la família del Pas!

4. Quina ha sigut la resposta del públic andorrà d’ençà que vau arribar al club? I al Pas de la Casa?

L'acollida ha estat fantàstica per part de tots, tant la Federació Andorrana de Futbol com els mitjans del país o en aquest cas vosaltres [Grup Hiper Pas] per la confiança dipositada en un projecte que tot just començava. Aprofito per donar-vos les gràcies!

Gràcies pel suport del Grup Hiper Pas per creure en nosaltres, perquè no sempre és fàcil que empreses tan grans donin valor a projectes com el nostre. Gràcies de part de tots els que formem part del FC Pas de la Casa.

5. Quin és el vostre proper objectiu?

Crec que l'objectiu és clar: intentar ser campions en el nostre primer any. L'equip treballa molt, i arribem invictes a aquest moment de la temporada. Seria bonic aconseguir-ho!

6. El futur del club passa pel futbol base, i al FC Pas de la Casa compteu amb molts nens i nenes que hi participen en totes les categories. Amb quins reptes vau iniciar el projecte? Quins objectius de futur teniu?

Sens dubte és fonamental per a nosaltres perquè ells són el futur de l’equip. És important crear un sentiment de pertinença al club; i ens hem emportat una grata sorpresa perquè en el nostre primer any hem aconseguit gairebé 70 nens i nenes. I fins i tot alguna categoria ha estat campiona! La veritat ens enorgulleix i des d'aquí felicito a tots els entrenadors de base que estan fent un treball fantàstic.

7. Com a jugador en actiu amb més temporades al futbol andorrà, quin consell donaries a aquests nens i nenes que comencen a jugar?

Que gaudeixin cada dia i en cada entrenament. I que es diverteixin! Podran arribar més o menys lluny, però si s'ho passen bé ja haurà valgut la pena!

8. Com d’important és l’alimentació en la teva preparació per als partits? Com la cuides?

És molt important alimentar-se bé abans de jugar per poder donar el millor de tu. Jo potser sóc molt bàsic abans de jugar: plat de pasta i algun complement d'hidrats per aguantar bé tot el partit!

EL TEST RÀPID

 1. 1. Quin és el principal tret del teu caràcter? Competitiu.
 2. 2. I el principal defecte? Massa exigent.
 3. 3. El teu ideal de felicitat? Estar amb la meva dona i el meu fill.
 4. 4. La teva cançó favorita? "A nossa dança", de Calema.
 5. 5. Hi ha alguna cançó que escolteu al vestuari abans dels partits? Quina? Variat, però molt reggaeton.
 6. 6. On fas la compra del supermercat? A River Centre Comercial. Ens agrada molt perquè no tens sensació d'angoixa i és molt fàcil fer la compra aquí; a més a més, el nen mentre comprem es diverteix al Kids Park.
 7. 7. Coneixes Granier Andorra? Què recomanaries de la seva carta? Acostumem a anar en família al que està a La Massana per esmorzar els dissabtes. Tenen molta varietat de tot i ens encanta!
 8. 8. T’agrada cuinar? Quin és el teu plat estrella? La cuina per la meva dona, que és una crack amb qualsevol dels plats que fa!!
 9. 9. Quin és el teu plat favorit? Pop amb patates al forn i arròs.
 10. 10. Una afició oculta? M’he aficionat al pàdel i m'agrada força.
 11. 11. Un viatge somiat? Mèxic.
 12. 12. El seu llibre preferit? O quin recomanaries? "El poder del ahora", d’Eckhart Tolle. El recomano!
 13. 13. Si no fos futbolista, seria... M'agrada molt la part comercial i de gestió.
 14. 14. Un heroi/heroïna a la ficció? Spiderman.
 15. 15. I a la vida real? La meva mare: sempre ha estat al meu costat i ha superat moltes adversitats. Ella és una superheroïna!