Com reforçar les defenses per a la tardor i l’hivern

La tardor és una època de canvis: les vacances queden enrere, els dies són més curts, el paisatge canvia i la natura es prepara per a l’arribada de l’hivern i la neu. Una combinació que pot afectar-nos amb baixades d’ànim i canvis d’humor però, sobretot, amb l’arribada de refredats o grips. Sempre diem que prevenir és millor que curar, i per aconseguir-ho no hi ha res millor que reforçar les nostres defenses. Saps què és el que podem fer per preparar el nostre cos? Des de Grup Hiper Pas t’assenyalem quins són els aliments, les vitamines i els complements fonamentals perquè reforcis la teva immunitat:

  • - Vitamines imprescindibles. Per mantenir el nivell d’energia, evitar la caiguda del cabell i, sobretot, preparar el sistema immunològic, hi ha sis vitamines necessàries per a la teva salut:
  1. 1. La vitamina A, present en les pastanagues crues, fetges d’animals, julivert, carbassa groga, espinacs o pebrot vermell, reforçarà les teves defenses per evitar infeccions i malalties.
  2. 2. La vitamina C, per enfortir el teu sistema immunitari, la trobaràs a la taronja, mandarina, pebrot, bròquil o coliflor.
  3. 3. La vitamina B3, que t’ajudarà a mantenir la bona salut del teu cabell i els sistemes nerviós i digestiu. Troba-la a la tonyina, les llegums, els cereals sencers o les carns de conill i pollastre.
  4. 4. La vitamina B7, present en el llevat, el fetge, el rovell de l’ou, els fruits secs i els cereals, és imprescindible per activar el teu organisme.
  5. 5. La vitamina E, que degut a les seves propietats antioxidants ajuda al sistema immunològic, nerviós i cardiovascular, present a l’oli vegetal, els fruits secs, els pèsols o el blat de moro dolç.
  6. 6. La vitamina D, molt important per a la correcta calcificació i salut dels nostres ossos i dents, està present en els làctics sencers i en bolets com els rovellons, els camagrocs, xampinyons o les trompetes de la mort. El nostre cos la produeix a l’exposar-nos directament a la llum del sol; per això a la tardor i a l’hivern és essencial prestar especial importància ja que els dies són més curts i l’exposició solar és menor.
  • - Aliments de tardor que no poden faltar en el teu dia a dia. A banda de la relació esmentada abans referent amb les vitamines, a la teva dieta de tardor-hivern no poden faltar productes com l’arròs rodó, la civada, els cigrons o les llenties, ja que pel seu contingut en fibra constitueixen en una important font d’energia; la fruita seca i les llavors, que t’ajudaran al teu estat d’ànim degut a les seves calories nutritives i l’aportació de triptòfan; i les hortalisses com les carbasses, pastanagues, moniatos o remolatxes, que són molt energètiques i riques en antioxidants. Però, sobretot, la fruita és imprescindible: aprofita les vitamines de les magranes, mandarines, taronges, peres, caquis o kiwis!
 
  • - Cinc productes per augmentar les teves defenses. Existeixen cinc aliments amb els quals el teu sistema immunològic millorarà per a la tardor i l’hivern. Parlem de la cúrcuma, amb propietats medicinals molt potents i que pots afegir al bullir l’arròs o inclús al teu batut, a banda d’ésser ingredient clau en molts curris; l’all, el qual amb la seva concentració en al·licina té propietats antivirals, antifúngiques i antibacterianes; el gingebre, un gran aliat en l’augment de la immunitat del que es poden fer infusions per exemple; la ceba, plena de nutrients com el seleni, compostos de sofre, zinc i vitamina C amb propietats antivirals; i l’equinàcia, que s’utilitza com a agent per curar infeccions virals i bacterianes.
 
  • - Complements alimentaris. A la natura podem trobar diferents substàncies que poden ajudar-nos en els moments que necessitem una empenta extra. En aquest cas parlem, entre altres, de la gelea reial, molt completa a escala nutritiva aportant energia al nostre cos alhora que evita que baixin les nostres defenses; la pròpolis, que és considerat com el gran antibiòtic al combatre tot tipus d’infeccions siguin víriques o bacterianes; el ginseng, amb el que augmentarà el teu rendiment físic i mental, activarà el teu sistema immunològic i protegirà el sistema cardiovascular; i el llevat de cervesa, la millor font de vitamina B que ofereix energia al nostre cos i beneficis en el manteniment d’ungles, pell, cabell i la flora bacteriana intestinal.
 

Prepara el teu cos de cara a la tardor i l’hivern incorporant tots aquests aliments i complements que necessites a la teva cistella de compra. Recorda que els trobaràs, de la millor qualitat i a un preu irresistible, als nostres punts de venda i a River Centre Comercial. T’hi esperem!