Com parar taula en moments especials com el Nadal!

Durant les festes ens trobem amb família i amics al voltant de la taula. Si, a més, ets amfitrió d’algun dels àpats de Nadal ens agradaria compartir amb tu alguns consells perquè la teva taula sigui senzilla i alhora elegant, sempre pensant en els teus convidats.

Primer de tot, has de pensar en els colors amb els quals vols jugar (colors clarets com blancs, crema combinats amb daurat; més nadalencs com vermell, verd i daurat; o bé qualsevol altre que t’imaginis) i, també, quin tipus de Nadal vols presentar: nòrdic, tradicional, modern...

En triar les estovalles, l’opció més tradicional són les brodades. Si fas això, cal que la resta d’elements siguin més senzills. Pots optar també per unes estovalles més bàsiques i col·locar uns camins de taula o uns posa plats decoratius que li donaran un toc més sofisticat.

Els tovallons poden ser de roba o també de paper. Hi ha múltiples tovallons decorats amb motius nadalencs. Els pots posar plegats de manera artística o sobre el plat.

Intenta combinar estovalles i vaixella de manera que, si un element té molt color, l’altre sigui més sobri. Aquest any és tendència utilitzar plats en colors diferents; si ho fas, que sempre hi hagi una coherència i una gamma de colors.

Els coberts es col·loquen en funció del seu ús. És a dir, el primer a fer servir, a la part més exterior del plat. La cullera de sopa o crema sempre a la dreta del ganivet i, el de les postres, a dalt del plat en posició horitzontal.

Durant les festes normalment emprem copes pel vi i vas per l’aigua; les copes de cava pots guardar-les pel final.

Pots col·locar sempre petits detalls per als teus convidats, evitant carregar massa la decoració. Per exemple, alguna caixeta tancada amb un motiu nadalenc dins, un suport on posis el nom o una petita fotografia del convidat, un penjoll de Nadal per decorar l’arbre i que serveixi de record del dinar o sopar... Poden ser iguals o diferents, però intenta sempre escollir-lo en funció a qui va adreçat. Es pot convertir en un motiu lúdic entre tots els comensals.

I, per acabar un bon centre de taula, amb espelmes, flors, elements decoratius, que pots fer tu mateix o bé comprar-lo ja fet.

Tots aquests productes els trobaràs a River Centre Comercial i als nostres punts de venda. Recorda, però que el veritable record seran els moments que passareu i també el menjar que serviràs... Bones festes!