Celebra Sant Valentí amb una raclette o amb una fondue de formatge!

Avui que celebrem Sant Valentí o el Dia dels enamorats és un bon moment per gaudir d’una raclette o una fondue de formatge amb la teva parella, a prop d’una llar de foc, amb una ampolla de vi i unes espelmes enceses damunt la taula, no creus?

Quin plat t’agrada més?

Ambdós provenen de Suïssa, tanmateix la raclette es fa amb un tipus de formatge cru de vaca que ha de madurar entre tres i sis mesos i que té un aroma especiat. Mentre que la fondue de formatge és una barreja de quatre varietats diferents (gruyère, comté, emmental i tomme de Savoie), amb una mica de vi blanc.

Per la seva part, la raclette es cuina en una graella elèctrica on es fon el formatge. La fondue, per la seva banda, es prepara a una olla (de ferro fos, fang cuit o porcellana) on submergim un pinxo amb petites peces de pa per untar-lo amb el formatge fos. Encara que també pots fer la fondue de carn o llagostins i amb peces de fruita i, en lloc de formatge, posar, respectivament, oli o xocolata!

Si fas la raclette, et recomanem que el formatge el vagis menjant acabat de fondre; que no l’acumulis al plat per menjar-lo després i que el mengis amb tres ingredients: patates cuites petites i arrodonides (amb pell o sense), cebetes i cogombrets. Si fas fondue, et proposem que si a un dels dos li cau un tros de pa dins l’olla, ha de ‘pagar-lo’ amb alguna cosa (com, per exemple, rentar els plats).

Sigui raclette o fondue, com tots dos són plats molt calents que a l’hivern venen molt de gust, acompanya’ls d’una copa de vi blanc o rosat que no estigui massa freda, o un té calent.

Com saps, pots trobar tots els ingredients i els petits aparells per fer raclette i fondue als nostres punts de venda. T’ho posem molt fàcil perquè tinguis un Feliç Dia dels enamorats!