Bunyols de vent, la recepta de Quaresma per triomfar a la taula

La Quaresma és un període temporal lligat al calendari cristià: 40 dies que comencen el Dimecres de Cendra i acaben el Dijous Sant, aquest any del 22 de febrer al 6 d’abril. Es tracta d’unes setmanes, segons la litúrgia religiosa, de penitència simbòlica, de reflexió i, antigament, també un període d’abstinència. Si bé aquest costum s’ha relaxat, el que sí que s’ha mantingut és la tradició de menjar bunyols de Quaresma, que endolceixen les nostres postres aquests dies.

Molt apreciats a taula, també són coneguts com a bunyols de vent per la seva massa flonja, que fa pensar que estan buits per dins. Sabies que antigament només es trobaven a les pastisseries els dimecres i els divendres? Per sort, avui dia això no passa, i als nostres punts de venda i també a River Centre Comercial en pots trobar de la màxima qualitat i a un preu irresistible.

Si bé es coneix que ja a l’època grega i romana es consumien, va ser gràcies als àrabs i durant l'Al-Andalus quan van guanyar dolçor amb la mel. Així doncs, parlar dels bunyols és fer-ho d’un producte de rebosteria que ha superat el pas del temps.

A partir de la seva base original ja entra la imaginació de cadascú, farcint-los de crema, de nata, banyar-los en xocolata... segons els nostres gustos i preferències! I perquè durant aquestes setmanes preparis uns bunyols per llepar-se’n els dits i triomfis a la taula, t’oferim la següent recepta:

Ingredients (per a 6 persones):

  • - 150 g de llet
  • - 30 g de mantega
  • - 15 g de sucre
  • - 3 g d’anís en gra
  • - 15 g de vi dolç tipus moscatell
  • - 1 ratlladura de llimona
  • - 80 g de farina de blat
  • - 1 ou
  • - Sal al gust
  • - Oli de gira-sol per fregir

Temps: 40 minuts

Dificultat: Mitjana

Elaboració:

  1. 1. En una petita olla posar la llet, la mantega, el sucre, l’anís en gra, el vi dolç, la ratlladura de llimona i un pessic de sal. Escalfar fins a bullir i retirar del foc.
  2. 2. Agregar la farina de blat i remenar amb energia.
  3. 3. Deixar refredar bé la massa, afegir l’ou i remenar bé fins que quedi tot integrat. Podem accelerar tot el procés estenent la massa en un recipient ampli i ficant-la al congelador uns minuts.
  4. 4. Una vegada ja tinguem la barreja llesta, agafar la massa amb una cullera formant unes petites boletes i fregir els bunyols en l’oli ben calent. És important que l'oli estigui a la temperatura adequada perquè els bunyols no es cremin per fora i quedin crus per dins o viceversa.
  5. 5. Un cop fregit, assecar amb paper de cuina i ruixar amb anís i així s’evapora l’alcohol.
  6. 6. Per últim, ensucrar.

Bon profit!