Benvinguts al fascinant món de la xarcuteria!

Al Grup Hiper Pas som especialistes en xarcuteria. Una xarcuteria és un espai on es venen productes alimentaris, principalment de carn, processada i conservada. Si bé la idea és originària d’Egipte, amb el temps la carn es va anar conservant amb la tècnica del salat i la curació, prolongant-se la vida dels productes animals.

Avui en dia els productes de xarcuteria formen part de la nostra cultura, tradició i patrimoni gastronòmic, inclús gourmet. Podem trobar:

  • Productes cuits
   • · Pernil dolç: es tracta de carn poc cuita amb aigua salada i que conté més o menys condiments per potenciar-ne el seu sabor. S’anomena pernil York perquè va néixer en aquesta ciutat anglesa. Actualment hi ha varis tipus, amb més o menys quantitat de carn (extra, no extra o  embotit), segons si la carn és de la part del darrera o del davant (pernil o paleta), amb o sense gluten i també segons el tipus de porc utilitzat, destacant el Duroc, una raça originària dels EUA que va arribar a Espanya als anys 60, el Large White o el Landrance.
   • · Pernil o pit de gall dindi: es tracta d’una alternativa al porc fabricat sempre amb pit de gall dindi, més baix en grasses.
   • · Embotits variats com poden ser la botifarra d’ou, negra, de carn del perol, etc.
 
  • Productes curats
   • · Fuet i llonganissa, amb carn de porc picada i salpebrada amb sal i pebre.
   • · Sobrassada: de porc condimentat amb sal, pimentó i pebre negre, és un producte tradicional de les Illes Balears.
   • · Salami: fet amb porc i res, fumat i curat.
   • · Pernil salat: amb diferents varietats segons la procedència i alimentació del porc i el temps de curació. Diferenciem entre pernil curat (fins a 7 mesos), serrà (7 mesos), bodega (9 mesos), reserva (12 mesos) i ibèric que procedeix d’animals alimentats amb pinsos de cereals juntament amb aglans, herbes i pastura en general amb un temps de curació de 10-24 mesos. Dins d’aquests tenim el precinte negre, vermell, verd o blanc segons l’alimentació rebuda i la raça originària.
   • · Embotits variats com poden ser la xistorra, el botifarró o el xoriço.
 
 • Patés i foies: el primer, una pasta cremosa per untar, un producte fet amb fetge i carn de diferents animals, peix, marisc o inclús vegà amb additius i espècies. El segon, de llarga tradició a França es considera un producte gourmet i de luxe i només conté fetge d’oca o ànec, el podem trobar fresc, en conserva, mi-cuit, en bloc o en textura mousse.

Vine als nostres punts de venda i River Centre Comercial! Hi trobaràs pernil cuit, gall dindi, embotits tradicionals cuits i curats, gran varietat d’ibèrics, especialitats i una curada selecció de patés en el format que necessitis: peces senceres, tacs, llescat o inclús al pes… Tots aquests de les millors marques del mercat, de proximitat i del nostre país, amb una qualitat excel·lent i garantint sempre la seva traçabilitat i el millor preu.