Benvingudes, fruites i verdures de tardor!

Si bé la fruita d’estiu s’emporta la fama pels seus colors vius i els seus refrescants sabors, la tardor no es queda enrere i significa l’arribada d’algunes fruites i verdures que es troben en el seu punt òptim de maduració durant aquesta estació. Aliments que, a més, es convertiran en els grans aliats i arma fonamental del nostre sistema immunitari per fer front al canvi de temperatura,  l’adveniment del fred i els temuts constipats, refredats i grips.

Per què consumir aliments de temporada?

Si bé avui dia podem gaudir de qualsevol fruita tot l’any, sempre és recomanable guiar-nos i consumir aliments de temporada. Al cap i a la fi es tracta d’una senyal que ens envia la pròpia naturalesa per tenir cura de la nostra salut, amb aliments que ens poden aportar un extra d’energia i enfortir les nostres defenses en el cas de la tardor. Però, també, hi ha altes beneficis a tenir en compte en relació amb els productes de temporada:

 1. 1. Es troben en el seu moment ideal per al consum, mantenint el millor sabor i textura.
 2. 2. Ens aporten una major quantitat de nutrients, a l’assegurar-se que les seves vitamines i minerals estan intactes.
 3. 3. Són més respectuosos amb l’agricultura, fent-nos més responsables amb l’ecologia i l’entorn, i oferint-nos un aliment amb un origen més natural.
 4. 4. Els productes de temporada son més econòmics, ja que sovint es tracta d’aliments de proximitat.

Quines són les fruites i verdures de temporada?

Si encara no coneixes quins són els aliments que podràs gaudir en aquesta estació de l’any, a continuació et presentem una sèrie de fruites i verdures de tardor amb els seus principals beneficis:

 1. 1. Pomes i peres. Tot i que són aliments disponibles tot l’any, és ara quan totes dues arriben al seu punt perfecte de maduració. La primera és molt rica en vitamines i minerals, essent molt beneficiosa per a la salut, mentre que la segona destaca per la seva aportació de fibra, minerals, a banda d’ajudar a millorar el trànsit intestinal. Molt utilitzades per completar amanides.
 2. 2. Taronges i mandarines. Dues fruites amb una important aportació de vitamina C, delicioses, refrescants i fàcils de menjar.
 3. 3. Raïm. És, segurament, la fruita de tardor per excel·lència. Es tracta d’una gran font d’antioxidants. Es pot combinar amb formatges i fruits secs.
 4. 4. Kiwi. Es tracta d’una fruita amb moltes propietats, però que destaca per la seva aportació de vitamina C, és rica en antioxidants i ajuda a absorbir el ferro. A més, conté molta fibra, és baixa en calories i ajuda a la circulació sanguínia.
 5. 5. Fruits del bosc. Els gerds, els nabius i les móres són fruites amb propietats diürètiques, antiinflamatòries i depuratives.
 6. 6. Carbassa. Es tracta d’una bona font de vitamines A, C, K i E, a més d’aportar una gran quantitat de minerals. La pots menjar en cremes, purés, al forn, hi existeixen moltes receptes!
 7. 7. Moniato. Amb un sabor dolç, és ric en vitamines i un aliment poc calòric ja que té gran quantitat d’aigua i és ric en carbohidrats i fibra.
 8. 8. Albergínia. El seu alt contingut en fibra afavoreix el trànsit intestinal, però a més té un baix nivell de calories ja que està composta majoritàriament per aigua.
 9. 9. Coliflor. Verdura molt rica en vitamina C, aporta una alta quantitat d’antioxidants, àcid fòlic, protegeix el cor i és baixa en calories.
 10. 10. Altres fruites i verdures: Més enllà de les esmentades, aquesta tardor no t’oblidis de gaudir de les propietats i sabors que ofereixen altres productes de temporada, com el plàtan, l’alvocat, el caqui, la granada, la xirimoia, els espinacs, el porro, les bledes, el bròquil o el pebrot.

Recorda que als nostres punts de venda i a River Centre Comercial trobaràs els millors aliments de temporada, de la màxima qualitat i a un preu irresistible, per a que puguis seguir una dieta basada en productes de tardor. Gaudeix dels sabors, colors i propietats que ens aporten les fruites i verdures d’aquesta estació!