Al Grup Hiper Pas donem suport a la cultura

L’any 2011 la Unesco va proclamar celebrar al llarg de la quarta setmana del mes de maig la Setmana Internacional de l’Educació Artística per sensibilitzar a les institucions educatives, govern i persones sobre la importància que té aquesta àrea d’aprenentatge en el diàleg, diversitat i cohesió social. Aquest any 2023 la seva celebració té lloc durant la setmana que comença avui dilluns 22 de maig.

Al Grup Hiper Pas som conscients de la necessitat de potenciar aquesta educació, a totes les modalitats d’art, i per això donem suport a diferents iniciatives i activitats que fomenten el desenvolupament cultural del Principat d’Andorra. Per això som patrocinadors de la Temporada d’Òpera d’Andorra, la Saison Culturelle Française en Andorra, l’Agrupació Sardanista d’Encamp, l’Esbart Sant Romà d’Encamp, el Cor de Petits Cantors i el Canòlich Music Festival.

L’art és clau per formar a generacions capaces de reinventar el món que han heretat. Reforça la vitalitat de les identitats culturals i promou la relació amb altres comunitats. Per això, a més de recomanar-vos gaudir de qualsevol propera actuació dels grups i associacions mencionats anteriorment, us donem algunes idees per, a casa, celebrar també la Setmana Internacional de l’Educació Artística:

  • - Visita al museu: Són centres plens d’art i cultura, per la qual cosa la visita pot ser un pla ideal per aquesta setmana.
  • - Coreografia en família: I per què no ballar tots junts? Es tracta d’escollir una cançó i inventar una sèrie de passos al ritme de la música. No cal que tot sigui perfecte, la clau és passar-s’ho bé i divertir-se ballant.
  • - Reproduir una pintura famosa: Al final obtindrem diverses versions d’una obra original que haureu escollit. No cal que siguin perfectes, només cal deixar-se portar per la creativitat!
  • - Fer fotos artístiques: La fotografia també és art, per això una altra opció és aprofitar els nombrosos aparells que poden fer fotografies que tenim per a casa o al carrer, fotografiar tot allò que considerem: a nosaltres mateixos, als carrers, la natura...

La cultura és un dels béns més preuats que tenim com a societat, i per això és important ser conscients del paper fonamental que té la música, la dansa, la pintura, l’òpera, etc. a les nostres vides.