8 coses que no sabies de l’esquiador andorrà Bartu Gabriel

Des del mes de desembre del passat 2021, Grup Hiper Pas patrocina l’esquiador andorrà Bartu Gabriel, de l’Esquí Club Andorra, qui actualment competeix amb l’equip nacional d’esquí alpí d’Andorra, de la Federació Andorrana d'Esquí. A causa de la seva condició d'esportista professional, segueix una preparació física molt específica i, a més, ha de cuidar molt bé la seva alimentació, en funció de si està competint, si està treballant més la força física, etc.

Nascut a Ordino fa vint-i-dos anys, va aprendre a esquiar gairebé al mateix temps que a caminar: quan tenia tan sols dos anys. Vols conèixer millor a Bartu Gabriel?

  1. 1. Li agrada molt cuinar

Perquè així ho fa al seu gust i segueix la dieta que li aconsellen des de la Federació, per rendir millor. Sol fer la compra a River Centre Comercial, perquè els seus avis vivien a Sant Julià de Lòria i, des de petit, que hi va molt sovint. La seva secció preferida és la de Bio del supermercat.

  1. 2. El seu plat estrella és la truita francesa

Va aprendre a fer-la amb la seva àvia paterna i avui dia li encanta cuinar-la, perquè així també recorda la seva iaia. Sol combinar-la amb tota mena d'ingredients, sobretot, amb escalivada. De fet, li agraden molt les verdures i el seu segon plat 'estrella' és el wok amb ceba blanca, pebrot vermell, carabassó, pastanaga i tota mena de bolets.

  1. 3. A mig matí, el veuràs a Granier

Li agrada molt el nostre punt de venda de La Massana per fer un descans a mig matí i prendre un segon esmorzar. El que més li vénen de gust són els nostres croissants!

  1. 4. No sol celebrar el seu aniversari

Li agradaria molt fer-ho, però com va néixer el mes de gener, sempre està entrenant o competint fora de casa! Així que sol celebrar-lo al mes de febrer, quan fa una petita pausa de la temporada d'esquí.

  1. 5. Li encanta la música

Va començar a estudiar solfeig quan era petit i, encara que no li agradava, va finalitzar els seus estudis, a canvi que els seus pares li deixessin estudiar després piano. Així que ara toca música actual de pop i rap i, també, melodies del compositor Ludovico Einaudi, al piano. A més, va aprofitar el confinament, per aprendre a tocar la guitarra d'oïda, amb tutorials de YouTube.

  1. 6. No surt gaire de festa

Quan té temps lliure, li agrada molt quedar amb els amics, perquè els pot veure poc. Però reconeix que no és dels que se'n van al llit massa tard.

  1. 7. Està estudiant Economia i Gestió Empresarial

Ho fa a la Universitat Grenoble Alpes i, quan acabi, li agradaria fer un màster per especialitzar-se en la gestió de les estacions d'esquí. Així, uniria esquí, neu i muntanyes, amb els seus estudis d'economia.

  1. 8. Li agrada anar de compres

Sol comprar molt sovint a les botigues de River Centre Comercial i ara té pendent visitar la nostra botiga MercaCenter Ski del Pas de la Casa, de la qual li han parlat molt bé. A més, sap que treballem amb les millors marques d'esquí i de muntanya.

Així, doncs, Bartu, t'esperem a MercaCenter Ski!